Borstprotheses

fullprothese beeld

Borstprotheses

Direct na de operatie wordt een tijdelijke textielprothese gedragen. Deze wordt vaak in het ziekenhuis aangemeten voordat u naar huis gaat. Deze noodprothese kunt u dragen in een bh zonder beugels.

4 tot 6 weken na de operatie kunt u een afspraak maken voor een siliconen borstprothese. Twijfelt u of het litteken al voldoende herstelt is, dan kunt u eerst overleggen met uw behandelend arts of mammacare verpleegkundige.

Het is van groot belang dat een prothese er natuurlijk uitziet en zo natuurlijk mogelijk draagt. Iedere vrouw is anders en daarom zijn er veel verschillende modellen en maten. De prothese moet een natuurlijk draaggevoel geven in het dagelijkse leven, maar ook tijdens sporten of zwemmen.

De prothese wordt gemaakt van siliconen, dat is een veelzijdig, huid- en lichaamsvriendelijk materiaal dat het vrouwelijke borstweefsel natuurlijk nabootst. Het voelt zacht aan, is vochtregulerend en neemt snel de lichaamstemperatuur aan.

Naar gelang uw wensen, de operatietechniek, en eventuele fysieke klachten, neem ik alle tijd die nodig is om u te adviseren en zo samen tot een keuze te komen die u zelfvertrouwen geeft.