Protheses

Protheses

Protheses zijn er in vele soorten en maten. De prothese wordt gemaakt van siliconen, dat is een veelzijdig, huid- en lichaamsvriendelijk materiaal dat het vrouwelijke borstweefsel natuurlijk nabootst. Het voelt zacht aan, is vochtregulerend en neemt snel de lichaamstemperatuur aan.

Borstprotheses

Borstprotheses

Direct na de operatie wordt een tijdelijke textielprothese gedragen. Deze wordt vaak in het ziekenhuis aangemeten voordat u naar huis gaat. Deze noodprothese kunt u dragen in een bh zonder beugels.

-  lees verder

Prothese Lingerie

Prothese Lingerie

Bij het aanmeten van een prothese bh met een borstprothese komt mijn jarenlange ervaring in het lingerie vak goed van pas! Ik weet als geen ander hoe belangrijk een goedpassende bh is. Een slecht passende prothese en knellende lingerie kunnen lymfoedeem veroorzaken!

-  lees verder

Contactprotheses

Contactprotheses

Om een contact- of plakprothese te kunnen dragen, moet het litteken volledig hersteld zijn. Hiervoor kan, indien mogelijk, gekozen worden vanaf een jaar na de operatie.

-  lees verder

Prothese Badmode

Prothese Badmode

Er is een heel jaar door een uitgebreide collectie prothese badmode op voorraad. Badpakken, tankini’s en bikini’s, alle modellen zijn geschikt voor het dragen van een borstprothese door middel van een geïntegreerd hoesje waardoor uw prothese perfect en onopvallend op haar plaats blijft.

-  Lees verder

Lichtgewicht protheses

Lichtgewicht protheses

Fabrikanten maken borstprotheses lichter door een poeder door de siliconen te mengen. Een lichtgewicht borstprothese is tot 25% lichter dan een vol-siliconen prothese.

-  lees verder

Zwemprothese

Zwemprothese

Deze prothese is speciaal ontwikkeld om het zwemmen nog aangenamer te maken en u een maximaal gevoel van comfort te geven zowel in als buiten het water!

-  Lees verder

Deelprotheses

Deelprotheses

Bij een borstsparende operatie bestaat de mogelijkheid om een deelprothese te dragen. Dit ter compensatie van weefseltekort aan onder- en zijkant en ter lichte compensatie aan de bovenkant van de borst.

-  lees verder

Vragen bij protheses

Vragen bij protheses

Hoe onderhoud ik mijn borstprothese? Hoe lang gaat een borstprothese mee? Kan ik de borstprothese ook ‘s nachts dragen? De prothese past niet meer bij mijn borst, vergoedt de verzekering een nieuwe? Kan ik zwemmen met mijn borstprothese?

-  Lees verder